Faceți căutări pe acest blog

vineri, 23 septembrie 2011

Maneliştii noştri e mai tari!



Maneliştii englezi se numesc chavs: lanţuri şi brăţări groase, tatuaje mari, iarna haine în carouri. Pe aeroportul din Bucureşti, meciul a fost clar câştigat de maneliştii români. Pe lângă ei, cei englezi păreau nişte fete de pension stând civilizat la coadă şi vorbind în şoaptă.

Acasă la ei, lucrurile prind viaţă. În oraşele mari, adolescenţii se înjunghie între ei ca purceii, asta deşi în UK nu ai voie să posezi nici măcar un spray paralizant.
Tocmai de asta poliţia engleză nu poartă arme. Când e să oprească o maşină suspectă în trafic, nu dau drumul la sirenă şi nici nu urlă la megafon: trage pe dreapta imediat! Bine, la ei traficul fiind pe dos, ar trebui să tragă pe stânga. Maşina poliţiei doar se apropie de urmăriţi şi verifică datele automobilului prin satelit. Apoi pune în funcţiune girofarul, fără sunete, semn că e nevoie de o discuţie.

Civilizaţia cu volanul pe dreapta

Poporul britanic e alintat şi sclifosit. Iarna nimeni nu-şi curăţă zăpada din faţa casei pentru că, dacă alunecă cineva pe porţiunea curăţată şi-şi sparge un membru, proprietarul plăteşte de-i sar ochii.
La copii nu e bine să te holbezi prea zâmbitor, dacă nu vrei să fii luat drept pedofil.
Dacă aştepţi autobuzul, trebuie să-i faci semn cu mâna, altfel trece ca vântul pe lângă tine. Pe locurile din faţă stau întotdeauna pensionarii. Civilizaţia e atât de ridicată, încât nimeni nu obişnuieşte să-i cedeze locul vreunei gravide. Aşa cum nici bătrânii nu au prioritate când stau la coadă.
Englezii suferă de o boală grea: Mondays off! Adică lunea nu servesc uşor munca, spre disperarea şefilor. Care preferă să angajeze imigranţi. Spre ciuda englezilor, care-şi spală furia în binge nights. Adică în week-end-uri oamenii cumpără băutură de la supermarket, mai ieftină, şi o toarnă de-a valma în lighene. De unde o beau cu stacana. Odată bine afumaţi, ies in oraş hălăduind din bar in bar. Drept urmare, în Londra a apărut o specie nouă de hippies care a renunţat la muncă şi trăieşte numai din gunoaie. Unde se găsesc tot felul de delicatese deloc expirate.

 in Academia Catavencu

3 comentarii:

  1. Buna ziua

    Sunteti interesat de un schimb de linkuri? Detin mai multe website-uri si as fi interesat de un parteneriat. Daca sunteti interesat va rog sa-mi raspundeti la aceasta adresa de e-mail sau ma puteti contacta pe Yahoo Messenger la adresa: maryus_mono pentru a discuta mai multe detalii.

    Cu stima, Daniel Stroe

    RăspundețiȘtergere