Faceți căutări pe acest blog

vineri, 16 septembrie 2011

FMI e o bici


Abia întors de pe platourile de la Hollywood, unde a jucat în filmul I don’t like you, but I love you, Adrian Diniş a şi publicat volumul de Poezii odioase de dragoste la Editura Vinea. După care s-a însurat. Poetul o linişteşte pe Georgiana, iubita sa sud-africană, spunându-i că în fiecare femeie o vede pe ea. Ceea ce, fireşte, coincide cu ideea că-l atrag toate muie-rile. Niciodată n-am înţeles capacitatea asta de a te fila cu tot blocu’. Probabil pentru că al meu e plin de babe în capot cu micşunele.

Persecutat de gelozia prietenei, gagicarul se dă victimă: „Ştiam că sub rujul ăla/se ascunde sângele/din care îşi trag vrăjitoarele tinereţea”. Ba mai şi plânge pe balcon, sub lenjeria agăţată la uscat: „dau peste chiloţii pe care i-a uitat/mă doare că viaţa nu mai e ca fluturii de pe ei”. Îţi dai seama ce naşpa-s gagicile de azi dacă nu-şi mai ţin fluturii în stomac, ci pe chiloţi.

Georgiana e ochiu’ dracului

Abia la pag. 16 realizez că volumul e despre Dominique Strauss-Kahn, ex-barosanul de la FMI, care pretindea că în fiecare cameristă vedea simbolul Americii, respectiv bancnota de 1$. Pe care simţea nevoia patriotică s-o penetreze, ca să susţină economia texană: „degeaba faci dragoste cu lumina stinsă/şi strigi alte nume/dacă ţi-o închipui mereu pe Georgiana”. Dovada este chiar afirmaţia că „mult timp n-am ştiut dacă e bărbat sau femeie”.

Spune-mi la ce coadă stai ca să-ţi spun cine eşti

Punând la ciorap georgiană peste georgiană, adică $ peste $, Dominique nu dă 2 bani pe economia românească, pentru că georgiana tot la georgiana trage, iar la omu’ sărac nici georgiana nu trage. Valutele ţărilor aduse în sapă de lemn sunt convertite automat: „pe toate femeile din viaţa mea le cheamă georgiana/n-ar fi exclus ca într-o zi georgiana să o cunoască pe georgiana”.
Junele poet regretă că n-a apucat vremea Odiosului, când toată lumea ştia clar când să băga costiţă afumată la alimentara. Cum n-are unde sta la coadă, îşi pierde timpul scriind poeme mişto despre bancheri odioşi. La Hollywood.

in Academia Catavencu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu