Faceți căutări pe acest blog

vineri, 29 iulie 2011

plimbare cu decapotabila

de Florin  Hălălău, pe situl Boomlit

Se pare că aşa cum există de ceva timp în România supermarketuri şi hipermarketuri, tot aşa se întîmplă şi în romanul românesc. Dacă prin Nu ştiu câte zile, Stoian G. Bogdan le propune cititorilor un super-roman, iată că vine acum Felix Nicolau cu un hiperroman ce îi oferă cititorului posibilitatea de a începe lectura din orice punct al cărţii. [...] Textul a devenit o maşină decapotabilă, căreia fiecare îi poate ataşa capota preferată. Sau capotele. (fragment din cuvîntul înainte al autorului).

miercuri, 13 iulie 2011

Chris Tănăsescu – Echinocţiul gheţarilor verzi

Se zice că Eric cel Roşu i-a spus Ţara Verde
s-atragă cât mai mulţi colonişti. „Se zice”
adică-n Saga Vinland, înţepă vocalista.
Chiar e ţara vinului, mă gândeam aproape
beat la gândul.

luni, 11 iulie 2011

Osama bin Laden trăiește și e viu!


Pe site-ul Agenției de știri Allahbensalam am văzut că în luna august, orele 13.30, vor apărea memoriile lui Osama bin Laden (M-au prins, băga-mi-aş!), în Kuala-Lumpur, la Editura Kurkanbej. Cartea va avea 523 de pagini + ilustrații color cu ultimul mic dejun al teroristului în costum tradițional kârgâstanez, lângă calorifer.

vineri, 8 iulie 2011

Dacă iubire e, la ce să te mai epilezi?


Tipe mișto – câte vrei în Ucraina! Dacă e să fie și iubitoare, adică să mai lase la preț, numai în Basarabia. Ne asigură de asta Nicolae Dabija, care, cu sprijinul editurii Princeps Edit, ne dă o Temă pentru acasă. Rezolvați ecuația cu două necunoscute: profesorul Mihai Ulmu și eleva lui Maria, folosind teorema lui Barack Obama – anume câte picături de sirop trebuie la un cocktail rusesc pe viață.

marți, 5 iulie 2011

Produs de ultimă oră




CU UN TITLU INCITANT, pe măsura copertei, romanul lui Felix Nicolau conţine un text dinamic, halucinant pe alocuri, dat de ritmul în care se desfăşoară viaţa interioară a cărţii. Citind, îl asociezi, fără să vrei, unei „forward-ări" în care viteza derulării sugrumă vocea umană ce se zbate hăhăind în delirul existenţial.

sâmbătă, 2 iulie 2011

Fragmente de viaţă interşanjabile


Felix Nicolau nu se fereşte să experimenteze prozastic într-o perioadă în care tocmai experimentul nu e cotat de criticii din prim-planul nostru literar.