Faceți căutări pe acest blog

vineri, 23 aprilie 2010

Razboi si pace (Walkie-Talkie -poem-grilă)--- fragment din Tandru si rece

Prinţului Andrei i se făcea din în ce mai pace. Războiul i se trăsese în genunchiul stâng, de unde nu-l mai simţea decât în zilele ploioase. Devenise depresiv şi înfumurat. Aşa-l găsi marea Babă de Plastic, faimoasa Zână Mitralieră.
În schimbul a două ruble, ea îi dezvălui voievodului unde se aflau pitite armele tatălui său: paloşul Kutuzov cu tăişuri în diagonală şi un dolohov T-415. De asemenea, în grajdurile fostului I.A.S. tânjea răpciugosul Pierre, vestitul armăsar de tracţiune cu 5 viteze, de fabricaţie sovietică.
Atât îi trebui dogelui: îi aruncă lui Pierre 3 pumni de jeratic, încălecă, zbură peste podul unde bătrânul împărat tocmai îşi trăgea bretelele din blană de urs şi zăbovi taman în uşa podului. Scoase binişor din oblânc telefonul cu infraroşu şi-l reglă pe foc automat: - Alo, Ghionoaia ? răspunde, aici Bolkonski. – Alo, recepţionat, Cosânzeana, trecere liberă! Cu băgare de seamă şi cu bagdadul deschis, ţarul făcu un salt. Portiţa scârţâi din ţâţâni şi o contesă din aluminiu îl pupă drept în obraji: poc-poc, apoi pleosc-pleosc şi na, hodoronc-tronc.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu