Faceți căutări pe acest blog

joi, 31 martie 2011

prezervative



Un critic rafinat mi-a reproşat ideea de a scrie un roman decapotabil. Spunea că denumirea duce cu gândul la argoticul franţuzesc pentru prezervativ. Apoi, spunea el, unde am văzut eu ca o maşină să schimbe capotele? Asta se poate întâmpla numai la căruţele cu coviltir. M-am apărat răspunzând că cei care conduc decapotabile în ţara asta ar trebui să mâne căruţe, mai degrabă. Deci subtitlul de roman decapotabil poate fi interpretat şi ca un omagiu căruţaşului român îmbogăţit după Revoluţie.

joi, 24 martie 2011

Chetă pentru titlu



Pe mâna femeilor poate lăsa impresia unui titlu misogin. În fapt, nu este mai mult misogin decât sexist. Titlul iniţial trebuia să fie Instrucţiuni de folosire a părului alb. Numai că exista riscul direcţionării exclusive spre cititorii grizonaţi. Or, grizonarea nu coincide neapărat cu viteză mentală, gusturi bune şi profunzime. Aşa că m-am răzgândit şi am propus pe blogul personal o chetă pentru titlu. În clasament, pe lângă cele două deja menţionate, am introdus altre trei opţiuni: Ghid de vrăji pentru babe sprintene, 21 de poziţii de amor propriu şi Tânăr şi nikel. Deci publicul este cel care a ales Pe mâna femeilor.

sâmbătă, 19 martie 2011

Cu acceleraţia la podea



Cu toţi ştim că un şofer slab nu ştie să circule încet, nu ştie să apese pe frână. Mă întreb dacă ştim la fel de mulţi că la scriitori e pe dos. Majoritatea scriu cel mult cu viteza a 2-a. De asta mă plictisesc 85% dintre cărţile pe care le citesc.

miercuri, 16 martie 2011

Buricomania














 in revista Psychologies.ro, 15.03.2011



http://www.blogger.com/post-create.g?blogID=2176724394773497079


VREAU să fiu serios! Jur că îmi propun să fiu serios când scriu un roman. Îmi fac planuri: cât de zguduitor şi de plin de analize o să fie! Cum toată lumea o să mă laude căscând: ce profund băiatu’ ăsta!

vineri, 11 martie 2011

she's a lady

A aparut mica bestie sau mica sirena!

http://www.cartearomaneasca.ro/catalog/carte/pe-mina-femeilor-253/arunca_o_privire_cuprins_1.html