Faceți căutări pe acest blog

luni, 15 noiembrie 2010

cocktail-launching


Dragilor, vă aştept la vin, şampanie, palincă şi prăjituri duminică (21 noi) de la orele 16 la Gaudeamus, standul Universităţii Hyperion (et.3, stand 338), Editura Victor. Lansez Codul lui Eminescu, o foarte dificilă carte, aşa că mai important e să ne vedem şi să ne desfătăm. Vin de la lansările proprii şi Viorica Răduţă+Robert Şerban, dotaţi şi ei pentru botez. Vor prezenta Lucian Chişu, N. Georgescu şi Elena Diatcu.
Coperta e realizata de Marius Surleac



Elegantul Antonio Patraş declară:


Iată, în sfârşit, o exegeză care lămureşte definitiv natura raporturilor dintre titan, demon şi geniu în opera eminesciană, fără a scăpa din vedere ambiguitatea textului poetic în sine, cu polisemantismul şi pletora de nuanţe specifice. Pornind de la nişte definiţii precise ale termenilor în discuţie, Felix Nicolau urmăreşte atent geneza viziunilor mito-poetice şi a formelor literare de tip alegorizant, de la manifestările genuin-aurorale din Dodecameronul dramatic la cristalizările tendenţios-conceptualizante de mai târziu. Excelentă e analiza variantelor succesive ale Luceafărului pe care autorul îşi spijină, de fapt, întreaga argumentaţie, într-o manieră elegantă şi persuasivă, cu stropul de relativism menit a acredita, în rândul cititorilor cu mintea deschisă, propriul punct de vedere. Fără a avea pretenţiile unui best seller (în pofida titlului cu cârlig mediatic), Codul lui Eminescu va provoca, sunt sigur, numeroase reacţii – ar fi însă de dorit ca acestea să vină din partea publicului avizat.

7 comentarii:

  1. ne supui la o lectura cam grea (acum esti imprevizibil in toate sensurile!), dar fi-vom acolo, pe acelasi drum: Viorica Răduţă (pt. ca am citit recent un fragment misto, in Luceafarul, parca) - Robert Şerban (stie el de ce) :)

    RăspundețiȘtergere
  2. eu nu inteleg...care duminica?

    RăspundețiȘtergere
  3. duminica asta, nu, felix:))?
    apai ma abonez si io la o "parcela";)
    mai ales dk vb de editura hyperion, ca doar am lucrat si eu prin zona "stelara", nu:)?

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitari, Felix, sunt convins ca e un cocktail foarte tare. Chris

    RăspundețiȘtergere
  5. merrci, dragule! imi pare rau ca nu esti si tu!

    RăspundețiȘtergere